Pynė su varške ir obuoliais

2018-07-25 Autorius WorldRecipes.lt

Pynė su varške ir obuoliais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • drungnas vanduo: 130 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 400 gramų
    • tirpintas sviestas: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • varškė: 360 gramų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • lupti obuoliai: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles suberiame su cukrumi į vandenį bei paliekame maždaug 10 minučių, kad suputotų. Tada į miltus suberiame druską, vanilinį cukrų, supilame suputojusias mieles, sviestą, įmušame kiaušinius bei užminkome tešlą (minkome 10-15 minučių).
  2. 2. Tuomet tešlą padaliname į 3 dalis. Iš kiekvieno iškočiojame pailgus lakštus bei ant dviejų per vidurį sudedame varškės įdarą (sumaišome varškę su cukrumi), o ant vieno obuolių įdarą (obuolius sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sumaišome su vaniliniu cukrumi).
  3. Reklama
  4. 3. Tada kiekvieną susukame voleliu, gerai užspaudžiame kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Supiname į kasą bei pakildiname maždaug 60 minučių. Iškilusią aptepame kiaušinio plakiniu (nėra būtina). Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Skanaujame!
  5. 4. Pastebėjimas: Man gavosi itin didelė pynė, ilgiu per visą orkaitės kepimo skardą. Tešlos prieš suformuojant pynę kildinti nereikia. Prieš kildinant galite aptepti vandeniu bei apibarstyti aguonomis, susmulkintais riešutais arba razinomis.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau pynių receptų rasite: Pynės.
Mielinės spurgos su džemu
(12)