geltonos spalvos želė: 1 pakelio (aš tokios neturėjau, tad naudojau agrastų)
smulkinti graikiniai riešutai: 200 gramų
medus: 5 šaukštų
pienas: 4 šaukštų
cukrus: 160 gramų
sviestas: 120 gramų
Recepto paruošimas
1. Pradžioje tešlą supjaustykite į 3 lygias dalis bei dėkite į kepimo formą. Subadykite šakute bei kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Atvėsinkite.
2. Tuomet obuolius nulupkite bei sutarkuokite su burokine tarka. Dėkite į puodą bei kaitinkite maždaug 10 minučių. Supilkite želės miltelius bei gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
Reklama
3. Tada į keptuvę dėkite sviestą, medų, berkite cukrų, riešutus bei pilkite pieną. Maišydamos kaitinkite tol, kol masė užverda. Atvėsinkite.
4. Po to imkite tešlos lakštą (aš formavau silikoninėje formoje), jei tešla išsipūtusi – paspauskite, kad sukristų, bei aptepkite puse obuolių masės. Uždėkite antrą tešlos lakštą, truputį paspauskite bei dėkite likusią obuolių masę. Klokite trečią tešlos sluoksnį bei dėkite riešutų masę.
5. Galiausiai dėkite į šaldytuvą sustingti. Skaniausias kitą dieną.