Pyragaičiai su obuoliais ir graikiniais riešutais

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakuotės
    • obuoliai: 1 kilogramo
    • geltonos spalvos želė: 1 pakelio (aš tokios neturėjau, tad naudojau agrastų)
    • smulkinti graikiniai riešutai: 200 gramų
    • medus: 5 šaukštų
    • pienas: 4 šaukštų
    • cukrus: 160 gramų
    • sviestas: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje tešlą supjaustykite į 3 lygias dalis bei dėkite į kepimo formą. Subadykite šakute bei kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet obuolius nulupkite bei sutarkuokite su burokine tarka. Dėkite į puodą bei kaitinkite maždaug 10 minučių. Supilkite želės miltelius bei gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į keptuvę dėkite sviestą, medų, berkite cukrų, riešutus bei pilkite pieną. Maišydamos kaitinkite tol, kol masė užverda. Atvėsinkite.
  5. 4. Po to imkite tešlos lakštą (aš formavau silikoninėje formoje), jei tešla išsipūtusi – paspauskite, kad sukristų, bei aptepkite puse obuolių masės. Uždėkite antrą tešlos lakštą, truputį paspauskite bei dėkite likusią obuolių masę. Klokite trečią tešlos sluoksnį bei dėkite riešutų masę.
  6. 5. Galiausiai dėkite į šaldytuvą sustingti. Skaniausias kitą dieną.