1. Tuomet 80 gramų sviesto kartu su 1,5 stiklinės cukraus bei grietinėle kaitiname vidutiniame puode. Maišydamos paverdame apie 3 minutes, kol cukrus ištirps. Užverdame. Paverdame maždaug 3 minutes, kol padažas sutirštės. Pyragą supjaustome gabalėliais bei patiekiame su karamelės padažu ir ledais. Skanaujame!
2. Tada elektriniu plaktuvu išplakame kartu sviestą su cukrumi iki šviesios kreminės masės. Po vieną nuolatos plakdamos įmušame kiaušinius. Įmaišome persijotus miltus, kepimo miltelius, imbierą bei razinų mišinį. Supilame tešlą į paruoštą formą, išlyginame viršų bei kepame maždaug 75 minutes (tikriname mediniu pagaliuku). Po to 10 minučių paliekame formoje, paskui išimame iš jos bei truputį atvėsiname.
Reklama
3. Tuomet į puodą įpilame 2 stiklines vandens, sudedame razinas bei užverdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Sudedame kepimo sodą, išmaišome bei nuimame puodą nuo ugnies. Atvėsiname nuolatos pamaišydamos, supilame vanilės ekstraktą bei išmaišome.
4. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Ištepti riebalais 20 centimetrų skersmens kepimo formą.
5. Rekomendacija: Daugiau pyragų su razinomis receptų rasite: Pyragai su razinomis.