šaldytos uogos: 200 gramų (mėlynės, vyšnios be kauliukų, gervuogės, avietės)
rudasis cukrus demerara: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia uogas išimkime iš šaldytuvo, kad šios atitirptų.
2. Tada sviestu plonai patepkime kepimo indą.
3. Tuomet likusį sviestą (kambario temperatūros), cukrų, miltus, citrinos žievelę, jogurtą bei kepimo miltelius išmaišykime. Įmaišykime ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai išplakime iki vientisos masės. Pabaigoje įmaišykime ir obuolių sultis.
4. Po to uogas suberkime į kepimo indo dugną, apliekime citrinos sultimis, užberkime rudąjį cukrų demerara. O ant viršaus supilkime paruoštą tešlą.
5. Galiausiai pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 25-30 minučių, iki tešla nebebus skysta. Valgome! Skanaus :)
6. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogomis receptų rasite: Pyragai su uogomis.