1. Lakšteliai: Kiaušinius išplakame su vaniliniu cukrumi bei dedame sodą sumaišytą su citrinos rūgštimi, palaukiame kol soda nusigesins. Tuomet supilame kondensuotą pieną bei tirpintą margariną, viską gerai išmaišome ir suberiame miltus. Tešla turėtų gautis maždaug tirštos grietinės konsistencijos.
2. Po to įkaitiname orkaitę iki 190-200 laipsnių temperatūros bei ant kepimo popieriaus dedame po 2 šaukštus (arba 3 šaukštus, pagal norimą torto dydį) tešlos bei plonai ją išlyginame (aš pati ant kepimo popieriaus apsibrėžiu norimo dydžio apskritimą) ir kepame, kol gražiai pagels. Kepa ganėtinai greitai, maždaug 7 minutes.
Reklama
3. Gaunasi maždaug 8-9 lakšteliai, priklausomai nuo norimo skersmens.
4. Grietininis kremas: Kivius supjaustome, nuplikome verdančiu vandeniu bei paliekame atvėsti.
5. Grietinę plakame iki standumo su cukrumi, tuomet sudedame vaisius ir nuluptą bei supjaustytą citriną.
6. Lakštelius (sulaistyti jokiu būdu nereikia) pertepkite pasiruošti kremu, papuoškite pagal savo norus ir fantaziją bei dėkite į šaldytuvą. Leiskite sustingti. Lepinkitės!
7. Pastebėjimas: Aš vis kepu mažo skersmens lakštelius, kuriuos visus ir sudedu, tai mano tortukai būna itin aukšti (mūsų šeimoje tokius labiau mėgsta), bet jūs galite kepti platesnius ir turėti žemesnius tortus su mažiau sluoksnių. :)
Antanina
Bandziau kepti kaip ir viskas gerai bet kremas nesigavo palei jusu parasymus ar grietine dedas ar gretinele nes su grietine nesusiplake 🤔
Atsakyti
Jadvyga Ivasauskiene
Soda nugesinti dviem sauksteliais citrinos rugsties ? Ar nebus per rugstu ?
Rima
Jadvyga Ivasauskiene, ne taip supratote: "citrinos rūgštis: 2 šaukštelių (sodos nugesinimui)".
Atsakyti
Antanina
Atsakyti
Jadvyga Ivasauskiene
Rima
Atsakyti