1. Iš pradžių miltus sumaišome su mielėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
2. Tuomet kiaušinių trynius sumaišome su šiltu pienu bei įmaišome į miltus. Išminkome.
Reklama
3. Tada dalimis (ant miltuoto paviršiaus) į tešlą įminkome išlydytą bei atvėsintą sviestą, kol gausime gražią, blizgią ir elastingą tešlą.
4. Po to įdedame tešlą į dubenį, uždengiame rankšluostuku bei paliekame šiltoje vietoje pakilti. Tai užtruks maždaug 60 minučių. Tešla privalo padvigubėti.
5. Įdarui sumaišome maltas aguonas su cinamonu, cukatomis, migdolais, citrinos žievelėmis, išlydytu sviestu bei cukraus pudra. Paragaujame, jeigu reikia, pasaldiname. Kiaušinių baltymus gerai išplakame - iki standžių putų. Įmaišome į aguonas.
6. Paskui pakilusią tešlą iškočiojame į stačiakampį. Ant viršaus paskirstome įdarą, palikdamos maždaug po 2 centimetrus nuo kraštų nepadengtus įdaru. Atsargiai susukame į vyniotinį, užlenkdamos kraštus.
7. Atsikerpame kepimo popieriaus gabalą, kad į jį galėtume dvigubai susukti vyniotinį. Ištepame kepimo popierių aliejumi bei susukame vyniotinį, palikdamos maždaug 1-2 centimetrų tarpą tarp tešlos ir popierinės tūtos, kad būtų erdvės tešlai kilti.
8. Paliekame vyniotinį pakilti. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, stebime, kad nesudegtų vyniotinio paviršius. Iškeptą vyniotinį uždengiame drėgnu rankšluostėlio.
9. Kai vyniotinis pravės, bus tik vos vos šiltas, aplijame jį glajumi, sumaišytu iš vandens, citrinos sulčių bei cukraus pudros. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau aguonų vyniotinių receptų rasite: Aguonų vyniotiniai