Receptas: Grietininiai rageliai

2018-07-25 Autorius WorldRecipes.lt

Receptas: Grietininiai rageliai

Ingredientai

    • miltai: 500-600 gramų
    • pienas: 200 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2 (labai nedaug pasiliekame aptepimui)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    • grietinė: 50 gramų
    • aliejus: 50 mililitrų
    • sezamo sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su mielėmis, cukrumi bei druska. Padarome duobutę, supilame iki 37-40 laipsnių temperatūros pašildytą pieną, taip pat išplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, tirpintą sviestą bei maišome, kol galima bus minkyti rankomis. Jei tešla labai limpa prie rankų galite įberti šiek tiek daugiau miltų, bet nepadauginkite, nes kuo tešla minkštesnė, tuo gardesni ir minkštesni bus rageliai.
  2. 2. Tuomet išminkytą tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 15 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to tešlą padaliname į dvi dalis bei iš kiekvienos iškočiojame kuo plonesnį apskritimą. Kiekvieną supjaustome į 12 trikampių bei susukame į ragelius. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą bei paliekame kol pakils, paskui aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome sezamais. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
  5. 4. Pastebėjimas: Šie rageliai gardūs išlieka maždaug 3-4 dienas. Man pavyko iš nurodytų ingredientų kiekio pagaminti dvi kepimo skardas. Šį kartą kepiau su ventiliatoriumi, 160 laipsnių temperatūroje lygiai 20 minučių. Tešla gaunasi labai minkšta atrodo limpanti, bet kočiojant ant stalo pabarstome šiek tiek miltų ir ji gerai išsikočios.
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau grietininių ragelių receptų rasite: Grietininiai rageliai.
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)