gražgarstės lapai: geros saujos (arba salotų lapų)
šviežios braškės: ~200 gramų
Užpilui:
alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
baltas vyno actas: 2 šaukštų (arba balzaminis actas)
grūdėtosios garstyčios: 2 šaukštelių
skystas medus: šaukštelio
malti pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pradžioje lašišą supjaustome siauromis, plonomis juostelėmis. Pankolio šakniagumbiui nulupame išorinius sluoksnius, perpjauname pusiau bei supjaustome kuo ploniau.
2. Tuomet braškėms nuskabome taurėlapius bei supjaustome puselėmis. Gražgarstes arba salotas kartu su lašiša ir pankoliais dailiai išdėliojame lėkštėse, tarpelius užpildydamos uogomis.
3. Tada užpilui suplakame aliejų su garstyčiomis, actu bei medumi. Jei reikia, pagardiname pagal savo skonį. Užpilame ant salotų bei užbarstome maltais pipirais. Galiausiai patiekiame su skrudinta balta duona. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau lašišos salotų receptų rasite: Lašišos salotos.