Salotos su jautiena | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su jautiena | Receptas

Ingredientai

    • jautienos nugarinės gabalėliai: 4 (nedideli)
    • malti juodieji pipirai: 0,5 šaukštelio
    • salotų mišinys: 200 gramų (salotos, poras, agurkas, pomidorai)
    • druska
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 1,5 šaukštelio
    • baltas vyno actas: 1,5 šaukštelio
    • garstyčių ir medaus padažas: 0,5 šaukštelio
    • vanduo: 3 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje jautieną iš abiejų pusių apiberiame druska bei pipirais. Dedame į keptuvę su šiek tiek aliejaus bei kepame po kelias minutes iš abiejų pusių pavartant. Aš kepiau maždaug po 4 minutes ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Tuomet padažui skirtus produktus sumaišome.
  3. 3. Tada į lėkštes dedame salotų mišinio, supjaustytą jautieną bei užpilame padažu. Skanaujame!
Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje
(1)
Šiupininė sriuba su perlinėmis kruopomis ir jautiena
(2)
Gurmaniškos steiko salotos su mėlynojo sūrio padažu
(1)
Tortilijų takai - tacos su kepta pjaustyta jautiena
(2)
Turkiški Kibbe kebabai iš maltos jautienos
(1)
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)
Tikras uzbekiškas skanus ir birus plovas su aviena arba jautiena
(1)