kiauliena: 1,5 kilogramo (galime pakeisti į paukštieną)
sojų padažas: 150 mililitrų
aliejus: 1 šaukšto
pomidorų: 2-3
obuolių actas: 2 šaukštų (galime pakeisti vyno actu)
medus: 3 šaukštų (galime pakeisti į vaisių džemą)
imbieras: nedidelis gabaliukas
aitrioji paprika: 1 (nedidelė)
ananasas: 1
raudonoji paprika: 2-3
druska: 1/2 šaukštelio
malti juodieji pipirai: 1/2 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pradžioje marinatui imbierą sutarkuojame su smulkia trintuve bei sumaišome su sojų padažu, plonai supjaustyta aitriąja paprika (be sėklų), actu bei medumi.
2. Tuomet pomidorus sutriname į tyrę bei įmaišome į marinatą. Mėsą supjaustome, pasūdome, pagardiname maltais pipirais bei apliejame marinatu. Marinuojame 12–24 valandas šaldytuve.
3. Ant iešmelių mauname mėsos, paprikų gabaliukus, taip pat ananaso griežinėlius. Kepame ant žarijų iešmus vis pavartydami.
4. Skanaujame su ryžiais arba kitokiomis kruopomis. Skanaus!
Laimute
Atsakyti