Sausainiai Grybukai | Receptas

2017-11-10 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainiai Grybukai | Receptas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • kambario temperatūros sviestas: ~115 gramų
    • cukrus: 0,5 puodelio (1 puodelis - 236 ml)
    • bulvių ar kukurūzų krakmolas: 0,5 puodelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 1,25 puodelio
    • druska: žiupsnelio
    • kakavos milteliai
    • švarus tuščias butelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išsukite su cukrumi bei vanile, įplakite kiaušinį. Tada krakmolą sumaišykite su miltais, druska bei kepimo milteliais. Sausą mišinį pilkite į sviesto masę bei suminkykite tešlos rutulį.
  2. 2. Po to rankomis formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus bei dėliokite juos į skardą, išklotą su kepimo popieriumi. Butelio kakliuką įmerkite į kakavą, o tuomet įspauskite į kiekvieno sausainiuko viduriuką.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 15 minučių. Leiskite atvėsti skardoje. Skanaukite!
Sausainiai Grybukai | Receptas
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)