Sausainiai-juostelės su džemu

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Sausainiai-juostelės su džemu

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • minkštas sviestas: 200 gramų (arba margarinas)
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 stiklinės (200 mililitrų)
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 350-400 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • džemas: 300 mililitrų (arba uogienės; arba trintų uogų su cukrumi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius išplakite su cukrumi. Dėkite majonezą bei paplakite. Sudėkite minkštą sviestą bei išplakite iki vientisos masės. Berkite kepimo miltelius, po truputį miltus, kol galėsite minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet tuo pačiu ir nebūti kieta, tad nepadauginame miltų.
  2. 2. Imkite trečdalį tešlos, padalinkite tą gabaliuką į 3 dalis bei dėkite į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiokite arba tiesiog rankomis paskirstykite ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepkite džemu. Ant viršaus burokine tarka sutarkuokite iš kameros išimtus tešlos gabaliukus.
  3. 3. Galiausiai kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių arba kol gražiai parus. Dar karštą kepinį supjaustykite juostelėmis bei leiskite atvėsti. Skanaus!
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)