rupiai malti lazdyno riešutai: 100 gramų (geriau be lobelių)
kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
druska: 5 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei klevų sirupu. Tada įplakite kiaušinį. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei riešutus.
2. Tuomet tešlą įsukite į maistinę plėvelę bei suformuokite pailgą dešrą. Padėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
3. Po to atšalusią tešlą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, išdėliokite juos skardoje. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol sausainiai pradeda gražiai ruduoti. Leiskite jiems pravėsti bei perkelkite į lėkštę. Skanaukite!