1. Pirmiausia išverdame bulves pasūdytame vandenyje, kol jos pasidarys pakankamai minkštos. Nupilame vandenį bei leidžiame joms atvėsti ir nugaruoti. Atvėsusias bulves sugrūdame į košę.
2. Tuomet sudedame bulvių košę į didelį dubenį, suberiame miltus, varškę, įmušame kiaušinį, įberame didoką žiupsnį druskos bei pipirų. Šaukštu viską išmaišome.
Reklama
3. Tada pabarstome ant lentelės miltų bei iškratytą tešlą gerai išminkome, kad miltai įsigertų į bulves. Tešla turi gautis vienalytė, ganėtinai minkšta bei elastinga, bet ne per daug lipni.
4. Pabarstome dar truputį miltų ant lentelės bei padaliname tešlą į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame ilgą tarsi "dešrą" bei supjaustome ją įstrižai maždaug 2,5 centimetrų gabaliukais.
5. Po to užviriname pasūdytą vandenį bei sumetame keletą virtinių. Geriausia virti ne visus iškart. Verdame juos maždaug 3 minutes. Kai jau bus išvirę, jie pakils į paviršių. Išimame juos su kiaurasamčiu, leidžiame nuvarvėti bei tada verdame kitus.
6. Padažas: Gerai įkaitiname grietinėlę, sudedame lydytą sūrelį bei maišome kol sūris ištirps. Verdame dar apie 1-2 minutes. Padažą užpilame ant virtinukų. Skanaujame!