Skanus pyragas: Abrikosų klafutis

2019-06-05 Autorius Visko po trupinėlį

Skanus pyragas: Abrikosų klafutis

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • abrikosai: 1,2 kilogramo (paruoštos, be kauliukų)
    • brendis: 2 šaukštų
    • cukrus: 1 stiklinės (+2 šaukštų)
    • kiaušiniai: 6
    • grietinėlė: 2,5 stiklinės
    • miltai: 15 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • vanilė: 1-2 arbatinių šaukštelių
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (skardos ištepimui)
    • cukraus pudra (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išimkite iš abrikosų kauliukus, padalindamos juos pusiau. Suberkite į indą. Įberkite du šaukštus cukraus, supilkite brendį. Išmaišykite bei palikite maždaug 10-15 minučių. Šito galima ir nedaryti, kaip ir brendžio galima nepilti, bet galite išbandyti ir taip ir taip.
  2. 2. Tuomet kiaušinius su stikline cukraus išplakite iki standžios masės. Pilkite grietinėlę, berkite vanilę bei supilkite nuo abrikosų susidariusį skystį. Atsargiai maišydamos suberkite persijotus miltus. Lengvai išmaišykite tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Tešla gaunasi tarsi blynams, gal kiek tirštesnė.
  5. 4. Tada imkite didelę plačią skardą bei ištepame ją sviestu, pabarstykite formos dugną ir šonus smulkiu cukrumi. Sudėkite abrikosus bei užpilkite juos tešla.
  6. 5. Po to kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol gražiai paruduos. Kai jau iškepa, maždaug 15 minučių palikite vėsti. Išverskite ant padėklo bei gausiai pabarstykite cukraus pudra. Lepinkitės!
  7. 6. Pastebėjimas: Nerealiai patiko, drėgnas minkštas purus, tikrai gaunasi labiau pudingas, nei pyragas. Labiau storas blynas nei pyragas. O jau abrikosų aromatas bei skonis nepakartojamas, kaip ir pyrago spalva. Rekomenduoju!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Skanus pyragas: Abrikosų klafutis
Skanus pyragas: Abrikosų klafutis
Morkų pyragas su kremu
(1)