Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas

2017-12-03 Autorius Jurgittos receptai

Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas

Ingredientai

    • žuvies filė: 2 vnt. (gali būti ir šaldyta)
    • bemielės sluoksniuotos tešlos lakštai: 1
    • svogūnai: 2 (nedidelių)
    • morkos: 1
    • pomidorų padažas: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • prieskoniai žuviai marinuoti

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvį įtrinkite prieskoniais bei palikite pasimarinuoti.
  2. 2. Tada svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite burokų trintuve bei viską kepinkite, kol suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišykite su pomidorų padažu. Jei reikia, įberkite prieskonių. Atvėsinkite.
  5. 4. Tuomet ant tešlos lakšto dėkite žuvį, o ant žuvies – daržoves.
  6. 5. Lakšto šonus pjaustykite, kaip parodyta nuotraukoje žemiau, ir juostelėmis uždenkite žuvį (kraštelius patepkite plaktu kiaušiniu, kad suliptų).
  7. 6. Gale lieka plati juosta – iš jos suformuokite uodegą. Aptepkite pyragą kiaušiniu.
  8. 7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Skanaukite!
Sluoksniuotos tešlos žuvies pyragas
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio ar dalių
(6)