Smidrų ir apelsinų salotos su vyšniniais pomidorais

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Smidrų ir apelsinų salotos su vyšniniais pomidorais
Šios salotos su smidrais, apelsinais ir vyšniniais pomidorais gaunasi labai gaivios. Jas visiškai paprasta paruošti ir pavyks kiekvienam. Jos skanu ir vienos, ir tuo pačiu labai tinka prie įvairių mėsos patiekalų.

Ingredientai

    • žalieji smidrai: 300 gramų
    • apelsinai: 2 (dideli)
    • vyšniniai pomidorai: 6
    • salotų mišinys: 100 gramų
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje smidrus supjaustome gabaliukais, sudedame į pasūdytą verdantį vandenį bei verdame 3-4 minutes arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.
  2. 2. Tada supilame į kiaurasamtį bei ataušiname po šaltu tekančiu vandeniu. Atidedame į šalį, kad visai atvėstų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nutarkuojame žievelę nuo pusės apelsino. Nulupame abu apelsinus bei supjaustome skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkiame sultis iš apelsinų nuopjovų.
  5. 4. Po to į salotinę sudedame smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį.
  6. 5. Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilame alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudedame tarkuotą apelsino žievelę, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
  7. 6. Paruoštą padažą ant salotų užpilame tik prieš patiekiant ir išmaišome kartu su salotomis. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Keptų daržovių salotos su halloumi sūriu
(1)