pomidorų padažas: 3-4 valgomųjų šaukštų (naudojau saldžiarūgštį su persikais – šiam patiekalui labai tiko)
druska
juodieji pipirai
cinamonas: žiupsnelio
muskatas: žiupsnelio
kalendros: žiupsnelio
aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje sojų gabalėlius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame apie 20 minučių. Jie padidės du kartus. Tuomet vandenį nukošiame bei gerai nuspaudžiame. Soja paruošta kepti.
2. Tada į keptuvę pilame augalinio aliejaus bei įmetame gabalėlį sviesto, įkaitiname ir suberiame sojų gabalėlius. Kepame vis pamaišydamos, kol gražiai paruduos. Po to sudedame papriką bei morkas, įpilame apie pusę puodelio vandens, keptuvę uždengiame, sumažiname kaitrą bei troškiname apie 10 minučių. Sukrečiame kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišome, supilame grietinėlę, vėl išmaišome ir dar patroškiname maždaug 5 minutes. Į troškinimo pabaigą paragaujame ir, jei reikia, įberiame druskos, tuomet dar pagardiname pipirais, kitais prieskoniais.
3. Rekomenduojame patiekti su ryžiais arba virtomis bulvėmis. Skanaus!