Šokoladiniai cukinijų keksiukai | Receptas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladiniai cukinijų keksiukai | Receptas

Ingredientai

    • smulkiai arba stambiai sutarkuoti ir nusunkti cukinijos tarkiai: 2 stiklinės (300-320 gramų)
    • kiaušiniai: 2
    • romas: 1 šaukšto
    • cukrus: 0,75 stiklinės
    • obuolių tyrė: 0,25 stiklinės
    • viso grūdo kvietiniai miltai: 1 stiklinės
    • kakavos milteliai: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • maltas cinamonas: 0,5 šaukštelio
    • stambia trintuve sutarkuotas juodasis šokoladas: 2-3 šaukšų
    • smulkinti migdolai: saujelės
    • druska: žiupsnelio
    • riebalai: formos patepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius išplakame su cukrumi bei žiupsneliu druskos, supilame romą, sukrečiame obuolių tyrę ir išmaišome.
  2. 2. Tuomet atskirame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava bei cinamonu. Sausų ingredientų mišinį įmaišome į šlapiuosius bei užmaišome tešlą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame sutarkuotą cukiniją, riešutus ir šokoladą. Gautą tešlą dedame į keksiukams kepti skirtą skardą (ne daugiau kaip du trečdalius viso tūrio) ir maždaug 30–40 minučių kišame į 175–180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  5. 4. Keksiukus atvėsiname formelėse, po to išimame bei skanaujame su sirupe virtų kriaušių padažu, plakta grietinėle arba mėgiamais ledais. Nerealiai gardu!
Patys skaniausi obuolių keksiukai
(7)
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
(1)
Paprasti moliūginiai keksiukai su aguonomis
(1)
Purūs moliūgų keksiukai
(13)