1. Iš pradžių dideliame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi, kol pasidarys šviesi, kreminė masė. Tada įmušame kiaušinį bei dar kartą viską gerai išmaišome. Įpilame pipirmėčių ekstrakto, įberiame miltų, kakavos bei kepimo miltelių ir dar kartelį viską gerai išmaišykite. Tešlą palaikome šaldytuve dvi valandas iki kepimo.
2. Tuomet iškočiojame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Su formelėmis sausainiams pasidarome sausainiukus. Jeigu neturime trafaretų, idealiai tinka apversta stiklinė. Pasidarytus saisainukus sudedame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūris bei sausainukus kepame maždaug 15−20 minučių. Iškeptus sausainėlius, pasitelkusios fantaziją bei išradingumą, papuošiame ištirpdytu šokoladu ir susmulkintais saldainiais. Skanaujame! Šie sausainiukai puikiai tinka Kalėdoms:)
Reklama
3. Pastebėjimas: Jei iškart kalėdinių sausainėlių nesuvalgome, liekame ramūs ir juos laikome hermetiškame indelyje.