Galite daryti kokius tik norite. Tiek saldų, tiek ir sūrų. Virtas kondensuotas pienas, šokoladinė pasta, džemas, smulkiai pjaustytas bananas, smulkiai pjaustytas obuolys su cukrumi ir cinamonu.
Šiuo atveju gaminta su varškės įdaru: 150 g varškės, 1 trynys, smulkiai pjaustyti krapai ir druska.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš nurodytų ingredientų užminkykite tešlą - švelnią, bet tvirtą. Pastatykite šiltai.
2. Tuomet po maždaug 60 minučių ar truputį ilgiau imkitės darbo. Atpjaukite gabaliuką tešlos, pavoliokite miltuose bei rankomis iškočiokite dešrytę. Ją supjaustykite nedideliais gabalėliais. Iš jų iškočiokite skrituliukus. Šių skaičius turi būti lyginis.
3. Po to ant skrituliuko dėkite norimo įdaro, užklokite kitu skrituliuku bei mažesnio diametro stikline prispauskite gana stipriai, kad susiklijuotų.
4. Tada gautas spurgas leiskite į gerai įkaitintą aliejų bei virkite iš abiejų pusių - iki įgaus auksinį atspalvį. Stebėkite aliejaus temperatūrą – jei jis įkais per daug, spurgos iš išorės apdegs, o viduje išliks žalios.
5. Paskui iš aliejaus ištrauktas spurgas dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą riebalų perteklių. Skanaukite!