Sūrio pyragas be cukraus, su avietėmis ir riešutiniu padu

2018-01-24 Autorius Mitybologija

Sūrio pyragas be cukraus, su avietėmis ir riešutiniu padu

Ingredientai

    • graikiškas jogurtas: 300 gramų
    • maskarponė: 250 gramų
    • šaldytos avietės: 400 gramų
    • stevijos milteliai: 3 šaukštelių (arba klevų sirupas)
    • želatina: 20 gramų (arba 5 gramų agaro miltelių)
    • vanduo: 100 mililitrų (želatinai)
    Padui:
    • minkštos datulės: 100 gramų
    • graikiniai riešutai: 50 gramų
    • natūrali karti kakava: 1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių formą tortui padengiame su kepimo popieriumi, datules, kakavą bei graikinius riešutus susmulkiname iki vientisos masės, klojame į skardą 1 mm storio sluoksnį (idealiausia dėti drėgnomis rankomis, šitaip neprilips). Palaikome maždaug 10-20 minučių šaldymo kameroje
  2. 2. Tuomet graikišką jogurtą išplakame su maskarpone bei 2 šaukšteliais stevijos miltelių (ar klevų sirupo).
  3. 3. Tada želatiną/agarą užmerkiame vandenyje bei pašildome puode, kol ištirps.
  4. 4. Avietes sutriname maisto smulkintuvu bei pusę kiekio įmaišome į graikiško jogurto ir maskarponės masę.
  5. 5. Po to du trečdalius želatinos/agaro maišome su jogurto bei maskarponės mase, supilame ant formoje iškloto riešutinio pado, pastatome į šaldytuvą stingti.
  6. 6. Tuo tarpu likusias sitrintas avietes sumaišome su šaukšteliu stevijos miltelių arba klevų sirupo, įmaišome likusią želatiną/agarą ir paruoštą masę užpilame ant torto viršaus.
  7. 7. Paliekame mažiausiai porą valandų stingti šaldytuve. Skanaujame!
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
(1)
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)