Suvynioti upėtakiai

2019-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Suvynioti upėtakiai

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • upėtakiai: 2 (dideli)
    • petražolės: ryšulėlio
    • čiobrelio šakelės: ~10
    • kalendro sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • baltas vynas: 50 mililitrų (tinka ir citrinos sultys)
    • saliero kotai: 3
    • mėlynieji svogūnai: 3
    • druska
    • pipirai
    • žalias sviestas: 20 gramų (nėra būtina)
    Taip pat:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių upėtakius nupluname, išdarinėjame bei nuskutame žvynus. Galite juos palikti, tuomet oda bus nevalgoma.
  2. 2. Pasūdome bei pabarstome pipirais tiek išorę, tiek vidų.
  3. Reklama
  4. 3. Smulkiai sukapojame petražoles, sumaišome su nuskabytais čiobrelių lapeliais bei kalendra.
  5. 4. Žuvis sudedame į sandarią dėžutę, žolelėmis pabarstome vidų bei išorę, apšlakstome baltu vynu, uždrome ir paliekame marinuotis pusdienį šaldytuve. Jei skubate, galite pamarinuoti vieną valandą kambario temperatūroje.
  6. 5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. orkaitė įkaitinta iki 200 laipsnių
  8. 6. Tuomet saliero kotus bei mėlynuosius svogūnus smulkiai sukapojame. Man itin padėjo virtuvinis kombainas (kuris prieš tai greitai bei smulkiai sukapojo petražoles).
  9. 7. Sukapotus salierus bei svogūnus pasūdome ir pabarstome pipirais.
  10. 8. Tada du kepimo popieriaus gabalus patepame su aliejumi, ant jų išdėliojame sukapotus svogūnus bei salierus, ant jų padedame žuvį.
  11. 9. Į žuvies vidų įdedame žaliojo sviesto gabalėlius.
  12. 10. Suvyniojame bei užlenkiame galus, sudedame į kepimo indą ir kepame maždaug 20 minučių (jeigu upėtakiai nedideli, pakaks ir 15 minučių).
  13. 11. Mano turimos bulvės šį kartą buvo visai mažulytės, tai tik perpjoviau jas perpus bei pakepiau aliejuje.
  14. 12. Bebaigiant kepti pasūdžiau bei užbarsčiau čiobrelių lapeliais. Patiekiau ir skanavau!
  15. 13. Pastebėjimas: Antrą upėtakį mes suvalgėme tik po dviejų dienų. Žuvį buvau palikusi suvyniotą kepimo popieriuje bei laikiau tiesiog šaldytuve. Po to pašildžiau karštoje orkaitėje maždaug 15 minučių Upėtakis, kaip ir pirmą kartą, buvo sultingas bei gardus. Tikrai nesitikėjau, kad pašildytas po dviejų dienų išliks tokio nuostabaus skonio.
  16. 14. Rekomendacija: Daugiau upėtakių receptų rasite: Upėtakių receptai.
Orkaitėje keptas otas apelsinų padaže
(1)
Farširuota lydeka
(3)
Žuvies kotletukai su padažu
(3)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)