smulkinti rupiai kapoti migdolai: 125 gramų (arba lazdyno riešutai)
cukatos: 50 gramų (arba vieno apelsino nutarkuota žievelė)
medus: 50 gramų
romas arba brendis: 1 šaukšto (nėra būtina)
Glajui (1-as variantas):
miltelinis cukrus: 80 gramų
kiaušinio baltymai: 1
romas arba brendis: šlakelio
Glajui (2-as variantas):
citrinos sultys: iš 1 vnt.
miltelinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinį gerai ištrinkite su cukrumi, supilkite medų, alkoholį (jei naudosite), įdėkite nutarkuotos apelsino žievelės.
2. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei meduolių prieskoniais. Įmaišykite į tešlą. Suberkite rupiai kapotus riešutus.
Reklama
3. Tešla gaunasi nei maišoma šaukštu, nei minkoma rankomis, tokia lipni. Aš pati ją išminkiau virtuvinio kombaino pagalba bei drėgnomis rankomis paskleidžiau ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodama ganėtinai nedidelį, daugiau nei centimetro storio kvadratą. Kepdama antrąjį kartą, tešlą tiesiog sudėjau į popieriumi išklotą kvadratinę kepimo formą, kurios kraštinė – 21 centimetras.
4. Tada kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Itin svarbu neperkepti. Pyragas neturi patamsėti arba labai paruduoti. Jo vidus turėtų išlikti minkštas bei šiek tiek tąsus, lyg irisinis…
5. Glajui skirtą kiaušinio baltymą išplakite su cukrumi bei alkoholiu, paskleiskite ant pyrago viršaus ir meduolį įdėkite į orkaitę keletui minučių. Vėstant kepiniui, viršus turėtų visiškai apdžiūti. Arba iškeptą bei ataušusį meduolį aptepkite citrinos sulčių ir miltelinio cukraus mišiniu. Paviršių pabarstykite perliniu cukrumi. Palikite išdžiūti bei supjaustykite. Skanaukite!