Tinginių pyragas su juodaisiais serbentais (arba kitomis uogomis, tinka ir šaldytos)

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • minkštas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji serbentai: 1 stiklinės
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei tris šaukštus cukraus gerai sumaišykite. Įdėkite grietinės, ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius. Viską labai gerai sumaišykite iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet juoduosius serbentus gerai nuplaukite, išvalykite bei sumaišykite su šaukštu cukraus ir cinamonu. Tešlą supilkite į kepimo indą, ant viršaus suberkite juoduosius serbentus.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį. Lepinkitės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Tinginių pyragas su juodaisiais serbentais (arba kitomis uogomis, tinka ir šaldytos)
Tinginių pyragas su juodaisiais serbentais (arba kitomis uogomis, tinka ir šaldytos)
Slyvų pyragas su pistacijomis
(1)
Trupininis pyragas su šilauogėmis ir maskarponės įdaru
(6)