Tobulas česnakinis sviestas su žalumynais

2024-09-13 Autorius NoriuNiam

Tobulas česnakinis sviestas su žalumynais
Tobulas česnakinis sviestas su krapais ir svogūnų laiškais – tai aromatingas ir kreminis užtepas, puikiai tinkantis gardinti įvairius patiekalus. Šis sviestas gaminamas iš minkšto sviesto, į kurį įmaišomas šviežias, smulkintas česnakas, kapoti krapai ir svogūnų laiškai.
Krapai suteikia gaivumo, svogūnų laiškai – lengvą aštrumą, o česnakas prideda sodraus skonio. Toks sviestas puikiai dera su šviežia duona, kepta mėsa, žuvimi ar net keptomis daržovėmis. Tai ne tik greitai paruošiamas, bet ir labai universalus priedas, kuris bet kokiam patiekalui suteikia ypatingą skonio akcentą.

Redaktorės Vaidos komentaras - tokį sviestą mėgstu naudoti kepdama kiaušinius. Suteikia labai gardaus skonio pusryčiams. Taip pat sviesto gabalėlį galima įdėti į makaronų patiekalus ar ruošiamus padažus. 

Ingredientai

    • Sviestas: 180 g (pakelis)
    • Krapai: kelios šakelės
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sviestą palikti kambario temperatūroje, kad taptų minkštas.
  2. 2. Minkštą sviestą sudėti į maisto smulkintuvą. Ten pat sudėti šiek tiek pasmulkintus krapus ir svogūnų laiškus, taip pat sudėti traiškytą česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Įberti šiek tiek druskos ir viską sutrinti.
  5. 4. Sviestą perkelti į dėžutę, uždengti ir laikyti šaldytuve.
Plaučių paštetas
(1)
Virtas veršio liežuvis
(3)
Traškūs kalmarų žiedai su padažu
(10)