Tobulas New York sūrio pyragas

2024-09-09 Autorius druska.sielai

Tobulas New York sūrio pyragas
Tobulas New York sūrio pyragas – tai neabejotinai vienas iš ikoniškiausių desertų, pasižymintis kreminiu ir švelniu sūrio įdaru ant traškaus sausainių pagrindo. Klasikinis sūrio pyragas išsiskiria savo sodriu skoniu, kuriame puikiai subalansuota varškės kremiškumas su lengvu saldumu ir subtilia rūgštele. Šis pyragas lėtai kepamas, kad išliktų sodriai drėgnas ir neįtrūktų. Jo viršus tampa švelniai auksinis, o vidus – itin švelnus.  Nors puikiai dera su įvairiausiais pagardais ir priedais, tačiau ir pats vienas yra nepralenkiamas desertų pasaulyje.

Redakcijos komentaras - recepte nurodytas bazinis sūrio pyrago receptas. Tačiau puošyboje improvizacijoms vietos tikrai daug. Puoškite karamelės padažu, tirpintu šokoladu, smulkintais riešutais, šviežiomis uogomis, pjaustytais vaisiais, plakta grietinėle. 

Ingredientai

    • Sausainiai: 360 g (2 pakeliai)
    • Ghee sviestas: 90 g
    • Kiaušiniai: 4 vnt. (dideli)
    • Kreminis sūris: 1 kg
    • Cukrus: 170 g
    • Krakmolas: 3 valg. š. 
    • Grietinė: 1-2 valg. š. (nebūtina)
    • Grietinėlė (35%): 200 ml
    • MIgdolų ar vanilės ekstraktas: 1 arb.š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Su trintuvu susmulkinti sausainius iki norimo rupumo. Išlydyti sviestą ir sumaišyti su sausainiais.
  2. 2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą sausainių masę. Rankomis iškloti per visą pagrindą, suformuojant šonus. Pagrindą formuoti šiek tiek paspaudžiant, kad būtų tvirtesnis.
  3. Reklama
  4. 3. Sūrio masei išplakti kiaušinius ir suberti cukrų. Dar plakti.
  5. 4. Kitame dubenyje išplakti grietinėlę iki putų ir įmaišyti į kiaušinių masę. Ten pat įmaišyti grietinę, krakmolą, migdolų (ar vanilės) ekstraktą ir viską gerai išmaišyti.
  6. 5. Įjungus vėjelio funkciją orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. Orkaitės apačioje pastatyti kepimo indą su vandeniu, jis sukurs garus kepančiam pyragui.
  7. 6. Kepimo formos, su paruoštu sausainių pagrindu, dugną uždengti su folija. Ant sausainių supilti paruoštą kreminio sūrio masę ir viską uždengti su folija.
  8. 7. Uždengtą pyragą kepti orkaitėje 50 min. Praėjus šiam laikui foliją nuo pyrago viršaus nuimti ir dar kepti 40 min. Kepimo eigoje, jeigu indas su vandeniu ištuštėję, dar įpilti verdančio (butinai) vandens.
  9. 8. Praėjus kepimo laikui orkaitę išjungti, tačiau pyragą palikti viduje. Leisti pilnai atvėsti orkaitėje. Tik tuomet išimti ir padėti į šaldytuvą per naktį.
Tobulas New York sūrio pyragas
Slyvų pyragas su pistacijomis
(1)