Topinambai su šonine

2020-03-07 Autorius Jurgitos skanumai

Topinambai su šonine
Topinambai dar yra vadinami tinginių augalais ir visai nepelnytai primiršti mūsų virtuvėje, nors yra labai sveikas pasirinkimas. Šį kartą labai skanus patiekalas pietums su jais. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • topinambų gumbų: 700 gramų
    • plonomis juostelėmis pjaustytos rūkytos šoninės
    • tarkuoto sūrio (naudoju "Džiugo)
    • sviesto: gabaliuko
    • miltų: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos
    • pieno: 0,5 litro
    • maltų juodųjų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių topinambus švariai nuplauname ir nulupame.
  2. 2. Kiekvieną gumbelį įvyniojame į šoninės gabaliuką.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje išlydome sviestą.
  5. keptuvėje išlydytas viestas
  6. 4. Keptuvėje pakepiname miltus.
  7. 5. Palaipsniui maišant supilame pieną ir kaitiname kol padažas sutirštės. Pagal savo skonį pasūdome.
  8. 6. Įvyniotus topinambus vienu sluoksniu sudedame į kepimo indą ir užpilame pasiruoštu padažu.
  9. 7. Užbarstome sutarkuotu sūriu ir pagardiname maltais pipirais.
  10. 8. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  11. Topinambai su šonine
  12. 9. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį (svarbu neperkepti, kad topinambai neištežtų). Patiekiame ir skanaujame!
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau receptų pietums rasite: Patiekalų receptai pietums.
Vištienos filė su brie sūriu
(4)