Tortas perteptas varškės kremu

2018-09-24 Autorius Receptų katalogas

Tortas perteptas varškės kremu

Ingredientai

    Kremui:
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 šaukštų
    • cukrus: trečdalio puodelio
    • sviestas: 100 gramų
    • trinta ir liesa varškė: 500 gramų
     Tešlai:
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 2 šaukštų
    • cukrus: trečdalio puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • medus: 1 šaukšto
    • soda: 0,5 šaukštelio
    • miltai: 200 gramų (gal ir kiek daugiau gali prireikti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pradėkite gaminti kremą. Kiaušinį sutrinkite su cukrumi ir miltais. Tuomet sudėkite kambario temperatūroje stovėjusį, jau minkštą sviestą. Varškę sujunkite su pirminiais produktais. Puodą su ingredientais statykite ant labai mažos ugnies. Neišsigąskite, kremas virimo pradžioje bus skystas, bet į pabaigą ims neblogai tirštėti. Toks ir bus mūsų verdamo kremo virimo tikslas. Tik nepamirštame dažnai maišyti, kad nesviltų apačia.
  2. 2. Kitas mūsų žingsnis, tai tešlos pasiruošimas. Jai reikalingus ingredientus sumaišykite. Tešlą padalinkite į keturias lygias dalis. Iškočiokite, kepkite skardoje kiekvieną lakštą (180 laipsnių temperatūroje, 15 minučių).
  3. 3. Būtinai, kai tik išimame lakštą iš orkaitės, kol jis dar nėra atvėsęs apipjaustome pagal pageidaujamą būsimo torto formą. Atraižas paliekame papuošimui. Pertepkite dar karštu kremu, palikite tortą pastovėti kambario temperatūroje, po to dėkite į šaldytuvą. Mėgaukitės:)
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas perteptas varškės kremu

Rita

Kepiau, patiko, tikrai skanus, receptūrą teisinga
Atsakyti
Tortas perteptas varškės kremu
Tiramisu tortas su bananais
(1)
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)
Napoleonas, keptas keptuvėje
(12)