Tortukas su sausainiais

2017-10-17 Autorius Samčio užrašai

Tortukas su sausainiais

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • "Selgos" sausainiai: 1 pakelio (galima naudoti 16 vnt. "Oreo" sausainių)
    • sviestas: 50 gramų
    • graikiniai riešutai: 15
    Kremui:
    • maskarponė: 500 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 400 mililitrų
    • miltelinis cukrus: 120 gramų
    • želatina: 20 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 šaukšto
    Torto papuošimui:
    • "Oreo" sausainiai: keli viršui ir į vidį
    • kelios braškės arba kitos uogos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išlydome sviestą. Sausainius kartu su riešutais sutriname trintuvu iki smulkių trupinių. Supilame sviestą bei viską gerai išmaišome. Tešlą sukrečiame į 22 centimetrų skersmens formą, suformuojame pagrindą bei laikome jį šaldytuve, kol pasigaminsime kremą.
  2. 2. Tuomet želatiną išbrinkiname, o po to ištirpiname karšto vandens vonelėje. Išplakame grietinėlę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada maskarponę išmaišome su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi bei ištirpinta želatina, o paskui – su išplakta grietinėle.
  5. 4. Dalį masės įpilame į formą, tolygiai paskleidžiame, dedame sutrupintus 2–3 sausainius, uogas. Užpilame likusia mase bei dedame į šaldytuvą sustingti. Tortą puošiame uogomis bei sausainiais. Skanaujame!
Tortukas su sausainiais
Tortas "Mocartas"
(5)
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)
Tortas "Bounty"
(6)
Tortas Dainava
(8)