Tradicinis šnicelis iš faršo, su duona

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Tradicinis šnicelis iš faršo, su duona

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 50 g juodos duonos (2 mažos riekelės);
    • 100 ml pieno;
    • 300 g kiaulienos faršo;
    • 1 didelės skiltelės česnako;
    • 3 žiupsnelių druskos (2 – faršui, 1 – kiaušinio plakiniui);
    • žiupsnelio maltų pipirų.
    • 1 kiaušinio;
    • stiklinės džiūvėsėlių;
    • 2 šaukštų aliejaus.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjaustome duonos plutelę, likusią dalį susmulkiname bei užpilame pienu 5 minutėms.
  2. 2. Kol duona mirksta, paruošiame kiaušinio plakinį bei į lėkštę pabarstome džiūvėsėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Išmirkytą duoną nusunkiame bei sudedame į faršą, suberiame smulkiai supjaustytą česnaką (arba išspaudžiame), įberiame druskos, pipirų bei viską gerai išmaišome.
  5. 4. Kad viskas geriau suliptų, į faršą galima įmušti vieną kiaušinį, tačiau aš nedėjau - šnicelį puikiai sutvirtino kiaušinio plakinys bei džiūvėsėliai.
  6. 5. Tuomet iš paruošto faršo mišinio suformuojame ovalios formos, maždaug 1 centimetro storio šnicelius. Juos pamirkome kiaušinio plakinyje (išplaktame kartu su žiupsneliu druskos), pavoliojame džiūvėsėliuose, jei reikia, pataisome formą bei kepame įkaitintame aliejuje keletą kartų apverčiant kol gražiai šie apskrus, iš viso maždaug 10 minučių.
  7. 6. Galiausiai šnicelis labai skanu su bulvių koše arba virtais grikiais ir daržovių salotomis. Aš patiekiau su bulvių koše bei skaniais raugintais kopūstais. Ragaujam!

Elena

Turbūt pats skaniausias kokį galima pasigaminti iš kiaulienos faršo. Vyras prašo ir prašo tokį gaminti vakarienei. Svarbiausia yra mėsą pačiai susimalti, o ne pirkti parduotuvinį faršą, tuomet skonis daug daug geresnis.
Atsakyti

Ingrida

Elena, kokią mėsą perkate malimui?

Robertas Simonavičius

Tai gi čia paprastas kotletas o ne ščinelis
Atsakyti

Kas kaip nori ir taip daro

Tai tik tavo nuomonė
Keturi skirtingi variantai kaip skaniai iškepti kepenis
(1)
Kibinai. Trakų kibinų receptas
(29)