Trapios tešlos pyragas su brokoliais

2017-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Trapios tešlos pyragas su brokoliais

Ingredientai

    Trapiai tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • sviestas: 110 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • vanduo: ~45-55 mililitrų
    Įdarui:
    • kiaušiniai: 6
    • brokoliai: 1 (nedidelio)
    • svogūnai: 2
    • pienas: 100 mililitrų
    • kalendra: žiupsnelio
    • tarkuotas kietesnis sūris: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Į platesnį dubenį suberkite miltus, druską, ant viršaus sutarkuokite šaltą sviestą bei šakute viską lengvai sumaišykite. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį bei staigiais judesiais (kad neištirptų sviestas) suminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Įdaras: Kiaušinius lengvai išplakite su pienu, įberkite druskos, pipirų ir kalendros, suberkite smulkiai sutarkuotą sūrį. Tuomet brokolius merkite į karštą vandenį maždaug 7−8 minutėms, kad suminkštėtų, perplaukite šaltu vandeniu, išskaidykite žiedynais bei suberkite į kiaušinių plakinį.
  3. Reklama
  4. 3. Po to paruoštą trapią tešlą iškočiokite (ketvirtadalį jos pasilikite pyrago viršui apdengti) bei išklokite ja kepimo formą. Ant viršaus tieskite folijos lapą, ant jos berkite žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Nuimkite foliją ir žirnius bei dar kepkite apie 4 minutes. Tuomet ant pagrindo supilkite kiaušinių plakinį, apdenkite likusia tešla bei kepkite karštoje orkaitėje maždaug 35−40 minutes. Skanaukite!
Kukurūzinis bananų pyragas
(5)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)