1. Tešla: Į platesnį dubenį suberkite miltus, druską, ant viršaus sutarkuokite šaltą sviestą bei šakute viską lengvai sumaišykite. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį bei staigiais judesiais (kad neištirptų sviestas) suminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Įdaras: Kiaušinius lengvai išplakite su pienu, įberkite druskos, pipirų ir kalendros, suberkite smulkiai sutarkuotą sūrį. Tuomet brokolius merkite į karštą vandenį maždaug 7−8 minutėms, kad suminkštėtų, perplaukite šaltu vandeniu, išskaidykite žiedynais bei suberkite į kiaušinių plakinį.
Reklama
3. Po to paruoštą trapią tešlą iškočiokite (ketvirtadalį jos pasilikite pyrago viršui apdengti) bei išklokite ja kepimo formą. Ant viršaus tieskite folijos lapą, ant jos berkite žirnių. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Nuimkite foliją ir žirnius bei dar kepkite apie 4 minutes. Tuomet ant pagrindo supilkite kiaušinių plakinį, apdenkite likusia tešla bei kepkite karštoje orkaitėje maždaug 35−40 minutes. Skanaukite!