Traški jautiena su brokoliais | Receptas

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Traški jautiena su brokoliais | Receptas

Ingredientai

    • jautiena: 350 gramų
    • brokoliai: 1 vid. dydžio (vien tik žiedynų svoris ~200 g),
    • kukurūzų krakmolas: ~4 šaukštų
    • česnakai: 2
    • šviežios imbierų šaknys: 5 cm
    • svogūnų laiškai: saujelės
    • džiovintos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • sojų padažas: 5 šaukštų
    • rudas cukrus: 5 šaukštų
    • citrinos sultys: 2
    • aliejus: 0,5 stiklinės (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje mėsą supjaustome juostelėmis bei apvoliojame krakmole. Brokolius suskaidome žiedynais, nupjauname per ilgus kotelius. Česnaką bei imbierą supjaustome labai smulkiai.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų bei jame apskrudiname mėsą (ne visą iš karto, o mažomis porcijomis), kol ji gražiai apskrus bei taps traški. Sudedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  3. Reklama
  4. 3. Tada iš keptuvės išpilame riebalus, paliekame tik maždaug 1 šaukštą. Sudedame susmulkintus česnakus, imbierą, brokolius bei aitriąsias paprikas ir 60 sekundžių paskrudiname.
  5. 4. Sojų padažą sumaišome su cukrumi bei citrinų sultimis. 50 mililitrų vandens ištirpiname 1 šaukštą krakmolo. Ant daržovių supilame abu tirpalus bei patroškiname, kol brokoliai suminkštės (maždaug 3–5 minutes).
  6. 5. Susmulkiname svogūnų laiškus. Pabaigoje sudedame keptą mėsą bei svogūnų laiškus, išmaišome bei dar maždaug 60 sekundžių pakaitiname. Skanaujame!
Traški jautiena su brokoliais | Receptas
Jautiena kinietiškai: Jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki (terijaki) padažas | Receptas
(9)
Karštos jautienos salotos su feta sūriu
(1)
Tako su malta mėsa
(3)
Keptuvėje keptas jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
(1)
Jautienos tartaras
(7)