Traškūs riešutų skrebučiai

Šie traškūs riešutų skrebučiai labai skanu tiek vieni, tiek su sūrio užkandžiais. 

Ingredientai

    • lazdynų riešutai: 80 gramų
    • migdolų riešutai: 80 gramų
    • sezamo sėklos: 70 gramų
    • sėmenų sėklos: 70 gramų
    • miltai: 20 gramų
    • rapsų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių
  3. 2. Riešutus sumalame.
  4. Reklama
  5. 3. Tuomet į sumaltus riešutus sudedame sėmenų ir sezamo sėklas, taip pat ir miltus.
  6. 4. Kitame inde lengvai išplakame kiaušinį su druska bei aliejumi.
  7. 5. Kiaušinio ir aliejaus mišinį įmaišome į riešutų masę, gerai išmaišome.
  8. 6. Gauta masę iškociojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.
  9. 7. Tada iškočiotą masę supjaustome.
  10. 8. Kepame orkaitėje maždaug 10-15 minučių. Skanaujame!
  11. iškepti riešutų skrebučiai
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau skrebučių receptų rasite: Skrebučių receptai.
Lavašo traškučiai
(3)
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)
Tortilijos su plėšyta kiauliena
(5)