Trinta pomidorų ir paprikų sriuba

2018-08-27 Autorius Virtuvės dienoraštis

Trinta pomidorų ir paprikų sriuba

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • raudonosios paprikos: 1 (vid. dydžio)
    • konservuoti pomidorai savo sultyse be odelių: 600 gramų
    • svogūnai: 2 (vid. dydžio)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • vištienos sultinys: 500 mililitrų (arba daržovių sultinys)
    • rūkyta paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejus (kepimui)
    • druska
    • pipirai
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • baziliko lapeliai: 1 saujos
    • fetos sūris
    • grietinėlė: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ant grill keptuvės arba orkaitėje su šlakeliu aliejaus apkepame supjaustytą papriką, kol dailiai apskrus. Tada dideliame puode ant alyvuogių aliejaus pakepiname supjaustytą svogūną bei česnaką, kol suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais.
  2. 2. Tuomet sudedame trintus pomidorus, keptą papriką, pomidorų pastą, bazilikų lapelius ir rudąjį cukrų bei viską patroškiname maždaug 5-7 minutes. Supilame pasiruoštą sultinį, sumažiname ugnį bei leidžiame sriubai virti maždaug pusvalandį, jei dar norisi įberiame druskos ir pipirų.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai puodą nukeliame nuo ugnies bei sutriname elektriniu trintuvu arba virtuvės kombainu. Paskaniname šlakeliu grietinėlės, fetos sūriu ir šviežiu baziliku. Mėgaujamės!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau trintų sriubų receptų rasite: Trintos sriubos.
Chašlama su kiauliena
(6)
Juka - kraujo sriuba
(15)
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)
Pievagrybių ir voveraičių sriuba
(6)
Daržovių sriuba su kariu, sultiniu ir kokosų pienu
(1)
Lęšių sriuba su antiena
(1)