1. Medų, trintas garstyčias, rozmariną, prieskonines žoleles, česnaką, čili, pipirą ir druską sutriname trintuvėje, gerai išmaišome. Šio kiekio pakanka 1,5 kg triušio marinavimui, ištriname ir išmasažuojame triušieną, nepamirštame vidinės dalies. Paliekame 1 val. marinuotis kambario temperatūroje.
2. Įpilame stiklinę vandens į ketaus puodą, kuriame troškinsime triušieną, išklojame folija, pašlakstome alyvuogių aliejumi, dedame marinuotą triušieną. Kartu sudedame marinuotas tarkuotas daržoves (morką, brokolį, kalafiorą, cukiniją) su saldžiarūgščiais vaisiais (obuoliai, kriaušės, mėlynosios slyvos), uždengiame dangčiu, ir šauname puodą į įkaitintą orkaitę iki 200C, 1 valandai. Mėsa labai gerai išsitroškina, savose, vaisių ir daržovių sultyse.
Reklama
3. Baigiant troškinti supilame vyną ir paliekame neuždengtą puodą, kad truputėlį paruduotu triušienos viršus. Susiformuoja puikus padažas, kuriuo užpilame patiekalą.
4. Mėsos skonis aštriai salstelėjęs, pikantiškas, aromatingas ir sultingas. Kas mėgsta mėsą su vaisiais ir daržovėmis, tikrai patiks. Patiekalas teikiamas į stalą su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Pirštelius laižysite.