Troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidorų padažu

2024-01-17 Autorius Lithuanian in the USA

Troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidorų padažu
Be galo paprastas bei sotus troškinys, kuriam prireiks itin mažai ingredientų bei pastangų. Kol už lango vis dar šalta bei žvarbu, aš galvoju, kad visiems ganėtinai dažnai pasitaiko dienų, kai norisi skanaus, jaukaus, tokio maisto kaip gamindavo močiutė. Raugintų kopūstų troškinys su rūkytomis dešrelėmis yra būtent tas patiekalas. 

Šis troškinys negali apsieiti be kmynų bei morkų, tai tiesiog privalomi recepto ingredientai. Kartais rauginti kopūstai jau būna pirkti parduotuvėje su morkomis ir kmynais, tada morkų ir kmynų papildomai dėti nėra būtina, bet jeigu norisi, žinoma, galima įdėti pagal savo skonį. Ciberžolė šiame troškinyje neprivaloma, bet ji suteikia nuostabaus papildomo skonio ir spalvos. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rauginti kopūstai: 700 gramų
    • rūkytos kiaulienos dešrelės: 3 didelių
    • morkos: 2 nedidelių
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 0,5 (vid. dydžio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • lauro lapeliai: 1
    • ciberžolės milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kmynai: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nulupkite morkas, česnaką bei svogūną.
  2. 2. Morkas sutarkuokite stambios tarkos pagalba, o svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Didesnėje keptuvėje ant vidutinės stipresnės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  5. 4. Sudėkite morkas, svogūną ir trumpai pakepinkite, tuomet sudėkite česnaką ir pakepinkite dar keletą minučių.
  6. 5. Jeigu kopūstai labai rūgštūs, tada juos sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
  7. 6. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite vandens, kad iki pusės apsemtų kopūstus. Įdėkite lauro lapelį, pagardinkite ciberžole, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais bei išmaišykite. Kopūstus troškinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 20 minučių.
  8. 7. Po to sudėkite supjaustytas griežinėliais dešreles, pomidorų padažą, išmaišykite ir kaitinkite dar maždaug 20-30 minučių (vis pamaišydami), kol beveik visas skystis išgaruos.
  9. 8. Patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše arba duona ir skanaukite!
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytomis dešrelėmis ir pomidorų padažu
Persiškas vištienos troškinys su abrikosais
(1)
Nuodėmingai skanus jautienos troškinys meksikietiškai
(1)
Ryžių troškinys su daržovėmis ir paukštiena
(1)
Airiškas avienos troškinys
(1)
Čili troškinys ant laužo su faršu
(4)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)
Meksikietiškas žuvies troškinys
(1)