Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje

2019-05-10 Autorius Visko po trupinėlį

Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje

Ingredientai

    • moliūgai: 1 didelio (mano svėrė 6,3 kilogramo)
    • druska su medumi: po 1 valgomąjį šaukštą (moliūgo vidui ištrinti)
    • vištienos ketvirčiai: 2 dideli
    • pieniškos dešrelės: 4 ilgos (nėra būtina)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 3
    • morkos: 6 (nedidelės)
    • cukinijos: 0,5 (nedidelės)
    • paprikos: 3
    • maži pomidoriukai: 6
    • moliūgo minkštimas: dviejų trečdalių (jau atskyrus sėklas)
    • krapai
    • petražolės
    • druska
    • juodieji pipirai
    • aliejus (daržovių ir mėsos apkepimui).

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Kad gaminimo procesas būtų lengvesnis ir aiškesnis žemiau galite rasti nuotrauka iš visos gaminimo eigos.
  2. 2. Iš pradžių nupjauname moliūgo viršūnėlę - dangtelį, išskobiame vidų, sienelių paliekame maždaug 1,5-2 centimetrus. Geriausia man pavyko vidų išgremžti vaisių gremžtuku. Gavosi tokios įdomios bei gražios spiralės ir rutuliukai.
  3. 3. Tuomet išskobtas sieneles labai gerai ištriname vienu valgomuoju šaukštu druskos. Kai pastovės truputį su druska, po to ištriname vienu valgomuoju šaukštu skysto medaus.
  4. 4. Orkaitę įkaitiname iki 190-200 laipsnių temperatūros.
  5. 5. Tada vištieną nuimame nuo kaulų, smulkiai supjaustome, apibarstome mėgiamais prieskoniais, lengvai pakepiname aliejuje (aš pati dar pridėjau kelias dešreles, kurias norėjau sunaudoti, bet tai tikrai nėra būtina). Su mėsa apkepiname susmulkintą česnaką.
  6. 6. Kitoje keptuvėje apkepiname susmulkintą svogūną, morkas griežinėliais, stambiai supjaustytą cukiniją, paprikas, pabaigoje sudedame nuluptus pjaustytus pomidorus, užberiame pagal savo skonį prieskonių, druskos ir pipirų. Viską patroškiname maždaug 5-10 minučių.
  7. 7. Sumaišome viename dubenyje apkepintą mėsą, lengvai patroškintas daržoves bei išskobtą moliugo minkštimą (kuris man susinaudojo beveik visas, na liko vienam kartui sriubytei dar), taip pat įvairius mėgiamus žalumynus.
  8. 8. Paskui ant visos įdaro masės išpilame iš moliūgo susidariusias sultis ir, viską dar kartą permaišiusios, suberiame į moliūgo puodynę.
  9. 9. Uždengiame išpjautu dangteliu, statome į skardą, į ją įpilame truputį vandens ir statome į įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 2 valandas.
  10. 10. Patiekdamos troškinį galite atpjauti kartu ir po moliūgo gabaliuką. Skanaus!
  11. 11. Pastebėjimas: Tikrai net pati nesitikėjau tokio nuostabaus rezultato ir tokio gero įvertinimo. Visi paragavę, paprašė dar po bent po vien1 lėkštę pakartoti. Gražu, ryšku, gardu, lengva bei įdomu. Beje, kas iš moliūgėlio liko kitai dienai, neprarado nei spalvos nei skonio.
  12. 12. Pastebėjimas: Receptas bus kartojamas dar ne vieną kartą. Gal su kitokiomis improvizacijomis, bet dar tikrai bus. Rekomenduoju!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Troškinys su vištiena moliūgo puodynėje
Pupelių - dešrelių troškinys
(5)
Vištienos ir moliūgų troškinys
(20)
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
(3)
Ėrienos troškinys su avinžirniais
(1)