1. Iš pradžių pasiruoškite trupinius: dubenyje sumaišykite miltus, cukraus pudrą, cinamoną, kardamoną, kepimo miltelius bei druską. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Trindamos nykštį į kitus pirštus sviestą švelniai sumaigykite su miltų mišiniu, kad susidarytų trupiniai, per ilgai neminkome. Įmaišykite riešutus. Dubenį uždenkite su maistine plėvele bei padėkite trupinius į šaldytuvą stingti, kol paruošite tešlą bei obuolių įdarą.
2. Tuomet, imkitės obuolių įdaro: obuolius nulupkite, išimkite sėklas bei supjaustykite maždaug 2 centimetrų kubeliais. Sudėkite į prikaistuvį su Rududu bei kaitindamos ant mažos ugnies maišykite, kol Rududu išsilydys. Tai užtruks šiek tiek laiko. Atvėsinkite.
Reklama
3. Paskui pasiruoškite tešlą: viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, druską, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius, išskyrus cukrų. Į kitą dubenį sudėkite sviestą bei cukrų, plakite, kol gausite vienalytę masę. Įmuškite kiaušinį bei gerai išmaišykite. Supilkite trečdalį miltų mišinio, įmaišykite, tuomet supilkite pusę pieno, vėl įmaišykite trečdalį miltų mišinio, po to likusį pieną ir pabaigoje likusius miltus.
4. Įjunkite orkaitę - temperatūra 180 laipsnių. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą supilkite tešlą, ant jos sudėkite obuolius, o ant viršaus užbarstykite stambių trupinių sluoksnį.
5. Kepkite maždaug 60-70 minučių, kol ant pyrago viršaus pradės puikuotis rusvi traškūs trupinukai. Idealiausias būdas patikrinti, ar pyragas jau yra iškepęs, yra įbesti į pyrago vidurį medinį iešmelį: jeigu ištraukus jis sausas - pyragas iškepė. Jeigu ne, dar pakepame. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: Lazdyno riešutai nerealiai tinka prie obuolių. Galima juos naudoti su luobelėmis arba be jų. Pakepinus sausoje skardoje maždaug 10-15 minučių, supilame riešutus ant rankšluostuko, sandariai užlankstome bei patriname, luobelė suplyšinėja ir atšoka nuo branduolio.
Zode
Atsakyti