1. Iš pradžių konservuotas pupeles nuplaukite po tekančiu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandeniui. Špinatų lapus truputį pasmulkinkite peiliu. Nusunkite tuną. Nulupkite bei susmulkinkite nedideliais gabalėliais apelsiną (arba obuolį).
2. Tuomet pupeles, špinatų lapus, tuną ir apelsiną sudėkite į dubenį. Rankomis sutrupinkite fetos sūrį, supjaustykite avokadą bei sudėkite į salotas.
Reklama
3. Tada atskirai mažame indelyje sumaišykite medų bei citrinos sultis. Gerai išmaišykite, kol medus ištirpsta (mano pačios medus buvo netirpintas, todėl naudojau citrinos sultis, nes jose itin greitai medus ištirpsta), įdėkite garstyčias ir jogurtą. Išmaišykite.
4. Po to pagaminta užpilą supilkite ant salotų bei viską gerai išmaišykite. Paskaninkite druska bei pipirais. Dar kartelį viską išmaišykite. Geriausia skanaukite iškart. Jei laikysite šaldytuve, tai darykite ne ilgiau kaip 24 valandas. Skanaus!