Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Turkiškas jogurto pyragas su citrusiniu sirupu

Ingredientai

    Pyragui:
    • kiaušiniai: 5 (vidutinio dydžio)
    • cukrus: 125 gramų
    • miltai: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • druska
    • graikiškas jogurtas: 500 gramų
    • tarkuota cirinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    Citrusiniam sirupui:
    • cukrus: 125 gramų
    • vanduo: 0,5 puodelio (~125 mililitrų)
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • tarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
    • apelsino sultys: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje jogurtą supilame į sietelį. Sietelį pakabiname ant dubens bei paliekame valandai arba dviems, kad nuvarvėtų skystis. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame kepimo formą.
  2. 2. Tuomet kiaušinių trynius bei cukrų išplakame plaktuvu, kol masė pabals, taps kreminė bei labai tiršta (maždaug 5–7 minutes). Miltus bei kepimo miltelius sumaišome bei įsijojame į kiaušinius. Palengva įmaišome. Sudedame nukoštą jogurtą, citrinos žievelę, įspaudžiame citrinos sulčių. Viską įmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kitame dubenyje iki standumo išplakame kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Mentele atsargiai dalimis baltymus įmaišome į pyrago tešlą. Masę supilame į kepimo formą. Kepame maždaug 50–60 minučių, kol pyragas iškils, sutvirtės bei gražiai paruduos.
  5. 4. Kol pyragas kepa, pasigaminame sirupą. Visus nurodytus produktus sudedame į nedidelį puodelį, užverdame. Sumažiname kaitrą bei verdame maždaug 7–10 minučių, kol skysčio sumažės trigubai bei jis taps sirupu. Pyragą išimame iš orkaitės bei paliekame atvėsti formoje.
  6. 5. Išimame pyragą iš formos, apliejame citrusiniu sirupu (ne visu iš karto). Tiekiame su grietine arba tirštu jogurtu, jei norisi.
  7. 6. Pastebėjimas: Prieš naudojant jogurtą jį reikia nukošti, t. y. supilti į sietelį, pakabinti jį virš dubens bei palikti valandai arba dviem. Aš laikiau apie pusantros valandos šaldytuve. Tokiu būdu iš jogurto pašalinamas skystis, jis tampa tirštesnis.
  8. 7. Patarimas: Svarbiausia tešlą maišyti ganėtinai atsargiai, kad nesubliūkštų baltymai, būtų gerai išplakti kiaušinių tryniai (iki labai tirštos masės).
Aguonų ir obuolių pyragas
(7)