Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi

2022-03-15 Autorius Receptai iš Kanados

Ukrainietiški balandėliai - Holubtsi
Gal ir nuskambės keistai, bet pirmą kartą tokių ukrainietiškų balandėlių aš paragavau keliaudama Kanadoje. Kadangi Kanadoje, o ypatingai prerijose, yra daug ukrainiečių kilmės kanadiečių, čia balandėliai yra ganėtinai dažnas reiškinys ne tik restoranuose, bet ir ant įvairiausių švenčių stalo.

Įprastai jie yra valgomi ne kaip pagrindinis patiekalas, bet kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų.

Balandėliai Kanadoje dažniausiai valgomi per įvairiausias šventes - Velykas, Padėkos dieną ar Kalėdas.

Nuo mums įprastų lietuviškų balandėlių, jie skiriasi tuo, kad yra vyniojami į raugintą, o ne šviežią kopūstą, ir šiek tiek skiriasi padažas, nors pati esmė gana panaši.

Dėl rauginto kopūsto tokių balandėlių skonis gaunasi stipresnis, rūgštesnis ir - bent jau man - gal net skanesnis nei lietuviškų (o gal lietuviški jau kiek pabodę, nes gana dažnai gaminami). Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kopūstas tokiems balandėliams rauginamas nepjaustytas, jų įmanoma rasti didesnėse parduotuvėje. Kadangi kopūstas įprastai būna gan nedidelis, balandėliai yra šiek tiek mažesni, nei lietuviški. Mažiausi kopūsto lapai būna smulkiai supjaustomi ir suberiami ant viršaus, kad priduotų padažui dar daugiau skonio.
  2. raugintas kopūstas
  3. 2. Į didelį indą sudedame visą maltą mėsą, ryžius ir gausiai padruskiname bei papipiriname.
  4. Reklama
  5. 3. Svogūną smulkiai supjaustome, česnaką susmulkiname arba sutriname. Suberiame į mėsą su ryžiais ir viską gerai išmaišome.
  6. paruoštas faršas
  7. 4. Rauginto kopūsto lapus atskiriame, o pačius mažiausius smulkiai supjaustome.
  8. 5. Mėsos įdarą vyniojame į kopūsto lapus ir formuojame nedidelius balandėlius.
  9. 6. Juos dedame į gilų indą su dangčiu, kuris tinka kepti orkaitėje. Priklausomai nuo kopūsto dydžio ir įdaro kiekio, turėtų gautis maždaug 40-50 balandėlių.
  10. formuojami balandėliai
  11. 7. Likusį susmulkintą kopūstą suberiame ant balandėlių viršaus, arba sukaišiojame į tarpus.
  12. paruošti ukrainietiški balandėliai kepimui
  13. 8. Viską užpilame pomidorų arba įvairių daržovių sultimis, kad apsemtų bent per porą centimetrų. Ant viršaus po šaukštą užpilame pomidorų sriuba. Jeigu jos neturite, naudojame šiek tiek daugiau pomidorų sulčių, į kurias įmaišome didelį valgomąjį šaukštą pomidorų tyrės. Į padažą įkišame lauro lapą.
  14. balandėliai su padažu
  15. 9. Uždengiame dangčiu ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug valandą arba kiek ilgiau, kol iškepa mėsa ir sutirštėja padažas. Patiekiame ir skanaujame!
  16. 10. Rekomendacija: Daugiau balandėlių receptų receptų rasite: Balandėliai.

Aušrinė

Aga...o kur gauti Lietuvoje cielą raugintą kopūstą?🤔🙄
Atsakyti

Irena

Esu mačiusi pačiuose didžiausiuose prekybos centruose pirkti, bet ne visada būna.
Tinginių balandėliai puode
(5)
Shepherd pie - Šepardo pyragas su malta mėsa
(1)
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)
Kiaulienos slėgtainis su špinatais
(1)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)