Gal ir nuskambės keistai, bet pirmą kartą tokių ukrainietiškų balandėlių aš paragavau keliaudama Kanadoje. Kadangi Kanadoje, o ypatingai prerijose, yra daug ukrainiečių kilmės kanadiečių, čia balandėliai yra ganėtinai dažnas reiškinys ne tik restoranuose, bet ir ant įvairiausių švenčių stalo.
Įprastai jie yra valgomi ne kaip pagrindinis patiekalas, bet kaip
garnyras prie įvairių mėsos patiekalų.
Balandėliai Kanadoje dažniausiai valgomi per įvairiausias šventes - Velykas, Padėkos dieną ar Kalėdas.
Nuo mums įprastų lietuviškų balandėlių, jie skiriasi tuo, kad yra vyniojami į raugintą, o ne šviežią kopūstą, ir šiek tiek skiriasi padažas, nors pati esmė gana panaši.
Dėl rauginto kopūsto tokių balandėlių skonis gaunasi stipresnis, rūgštesnis ir - bent jau man - gal net skanesnis nei lietuviškų (o gal lietuviški jau kiek pabodę, nes gana dažnai gaminami). Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs.
Aušrinė
Atsakyti
Irena