Užkandinės kietojo sūrio spurgos (rutuliukai) keptos orkaitėje be aliejaus

2022-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Užkandinės kietojo sūrio spurgos (rutuliukai) keptos orkaitėje be aliejaus
Paprastas ir labai skanus užkandis sūrio mėgėjams, be aliejaus ir tuo pačiu nereikalaujantis daug darbo.

Šie rutuliukai gaunasi tarsi minkštos sūrio bandelės, kurios traškios iš išorės, patiks bene kiekvienam. Jos taps fantastišku užkandžiui iškylai ar susitikimams su draugais. O gal tiesiog šeimos pasisėdėjimui vakare prie televizoriaus.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 30 rutuliukų.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 1
    • kietasis sūris: 120 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 110 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia persijojame miltus.
  2. persijojami miltai
  3. 2. Tada sutarkuojame sūrį vidutine tarka.
  4. sutarkuotas sūris
  5. 3. Tuomet į miltus dedame kiaušinį, pieną, kambario temperatūros sviestą ir sūrį.
  6. sūrio spurgų masė
  7. 4. Masę labai gerai išmaišome.
  8. išmaišyta sūrio spurgų masė
  9. 5. Suformuojame nedidelius rutuliukus (skersmuo maždaug 2,5-3 centimetrai). Dedame ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi.
  10. sūrio spurgos - rutuliukai ant kepimo skardos
  11. 6. Kepame maždaug 15-20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Gausis gražios auksinės spalvos rutuliukai. Kepame maždaug 15-20 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Traškus sūrio užkandis jau paruoštas. Skanaujame!
  12. keptos sūrio spurgos - rutuliukai orkaitėje
  13. 7. Rekomendacija: Daugiau sūrio spurgų receptų rasite: Sūrio spurgų receptai.
Kepti smidrai su šonine ir sūriu
(3)
Keptas camembert sūris su uogiene
(2)