Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena

2020-03-17 Autorius WorldRecipes.lt

Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena
Tai nerealiai skanus vyniotinis su vištiena. Labai greitai pradingo nuo stalo, buvau jį paruošusi savo gimtadieniui.

Ingredientai

    Pagrindui:
    Įdarui:
    • varškė: 2 pakelių
    • grietinė: 4 valgomųjų šaukštų (norint dar pikantiškesnio skonio, galima dėti mėgstamą majonezą)
    • vištienos krūtinėlės: 1 (virtos)
    • česnakas: kelių skiltelių
    • pistacijų riešutai
    • krapai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas stambiai sutarkuojame ir trumpai apkepame keptuvėje su sviestu. Atvėsiname.
  2. 2. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, įberiame druskos ir pipirų.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžios masės ir sumaišome su morkomis.
  5. 4. Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą.
  6. 5. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  7. 6. Po to iškepusį pagrindą apverčiame ant kito popieriaus lapo, nuimame popierių ant kurio kepė. Jeigu popierius labai prilipo, ant viršaus uždedame drėgną rankšluostį - šitaip popierius labai lengvai nusiims. Iškeptą pagrindą atvėsiname.
  8. 7. Įdaras: Supjaustome virtą vištieną, susmulkiname pistacijų riešutus, krapus ir česnaką.
  9. 8. Viską sudedame į varškę, įdedame grietinę (arba mėgstamą majonezą), įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
  10. 9. Įdarą gerai išmaišome ir sutepame morkų pagrindą.
  11. 10. Susukame vyniotinį ir pastatome į šaldytuvą porai valandų.
  12. 11. Sustingusį vyniotinį supjaustome. Lepinamės!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
(1)
Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu
(1)