Užkandis: Fetos ir špinatų krepšeliai

2018-06-25 Autorius WorldRecipes.lt

Užkandis: Fetos ir špinatų krepšeliai

Ingredientai

     Tešlai:
    • filo tešla: 3 sluoksnių
    • lydytas sviestas: 100 gramų
    Įdarui:
    • špinatai: 100 gramų
    • fetos sūris: 60 gramų (naudota brinza)
    • rikotos sūris: 85 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • švieži krapai: 2 šakelių
    • švieži svogūnėlių laiškai: keletos (neprivaloma)
    • džiovintas raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Įdaras: Špinatus nuplikome su karštu vandeniu bei dar kelias minutes palaikome mirkstant jame. Tada nusausiname bei smulkiai supjaustome kartu su kitais žalumynais. Rikota sūrį sumaišome su feta sūriu, prieskoniais bei gerai ištriname šakute. Įmaišome išplaktą kiaušinį, susmulkintus žalumynus bei paliekame pastovėti, kol ruošiama tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Tešlos krepšeliai: Atšilusius 3 filo tešlos sluoksnius perpjauname perpus. Gausis 6 vnt. Pridengiame drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Imame po vieną sluoksnį, šepetėliu ištepame su lydytu sviestu bei perlenkiame. Dedame į keksiukų formelę, suformuojant krepšelį. Į vidų dedame gerą valgomą šaukštą įdaro. Taip pasiruošiame 6 krepšelius, krepšelio šonus suspaudžiant į vidų. Krepšelius dar galite aptepti likusiu lydytu sviestu bei apibarstyti raudonėliu ar juodojo sezamo sėklomis.
  5. 4. Po to kepame maždaug 20 minučių, kol dailiai pagels. Leidžiame pravėsti formelėse, o truputį vėliau – ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą riebalų perteklių. Galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Skanaus!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau krepšelių receptų rasite: Krepšelių receptai.