Varškės koldūnai - virtinukai su slyvomis

2024-02-24 Autorius Su karamele

Varškės koldūnai - virtinukai su slyvomis
Labai ir labai skanūs koldūnai (o gal reiktų sakyti virtinukai) su slyvomis. Visiškai nesunkiai pagaminami ir tikrai pavyks net virtuvės naujokams. Beje, tai tikrai nuostabus būdas sunaudoti varškę ir pasikrauti savo kūną baltymais. Idealus maistas vaikučiams su skania staigmenėle viduje. Jeigu ieškote naujų skonių savo virtuvėje tai labai drąsiai mėginkite, esu visiškai tikra, kad šiuo patiekalu nenusivilsite ir norėsite jį gaminti ne vieną kartą. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam! 

Ingredientai

    • varškė: 250 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos slyvos
    • natūralus jogurtas: pagal skonį (arba grietinė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę pertrinkite su sviestu bei kiaušiniu.
  2. 2. Įberkite druskos ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. 3. Tada gerai išminkykite ir tešlą maždaug pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  4. 4. Nuplaukite slyvas.
  5. 5. Po to atšaldytą tešlą iškočiokite maždaug 0,5 centimetro storio, supjaustykite skrituliukais ir ant kiekvieno dėkite po slyvą bei suvoliokite rutuliuką.
  6. varškės koldūnų tešla su slyvomis
  7. 6. Paskui koldūnus meskite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite iki 15 minučių.
  8. 7. Nepamirškite bevirdamos pamaišyti, kad koldūnai nepriliptų prie dugno.
  9. 8. Šie varškės koldūnai bevirdami dar kiek išsipūs, todėl geriau juos daryti mažesnius - tik, kiek reikia slyvai apvynioti.
  10. 9. Patiekite su natūraliu jogurtu arba grietine. Skanaus!
  11. 10. Patarimas: Jeigu iškart visų nepavyko suvalgyti, tai kitą dieną juos labai skanu pasišildyti - paskrudinti keptuvėje. Išmėginkite!
Varškės koldūnai - virtinukai su slyvomis
Baklažanų lazanija su varške
(1)
Cukinijų ir varškės apkepas
(7)