1. Iš pradžių grietinėlę supilame į puodą. Suberiame cukrų bei vanilinį cukrų. Želatiną išbrinkiname viename šaukšte šalto vandens. Tada želatiną trumpai pakaitiname mikrobangų krosnelėje bei supilame į grietinėlę. Išmaišome bei pakaitiname ant vidutinės ugnies. Neužviriname. Paliekame atvėsti.
2. Paruošiame pagrindą. Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską bei kepimo miltelius. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą bei trindamos tarp pirštų suformuojame trupinius. Įmušame kiaušinį bei užminkome tešlą. Suformuojame rutulį bei maždaug 15 minučių padedame į šaldytuvą. Tada 24 centimetrų skersmens išardomą kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi. Tešlą padaliname į dvi dalis. Iš vienos dalies suformuojame pagrindą, o iš kitos - šonus. Į vidų patiesiame kepimo popierių bei suberiame pupeles, kurios padės išlaikyti formą ir neleis krašteliams sukristi į vidų. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių. Tada išimame pupeles bei kepame dar maždaug 5-7 minutes.
Reklama
3. Tuo tarpu, kol kepa pyrago pagrindas, paruošiame įdarą. Į dubenį sudedame varškę bei supilame atvėsusią grietinėlę. Rankiniu plaktuvu išplakame iki vienalytės masės. Išplauname uogas.
4. Iškepusį pyrago pagrindą atvėsiname. Tolygiai suberiame uogas bei užpilame paruošta varškės mase. Dedame į šaldytuvą bent jau 3-4 valandoms, o dar geriau paliekame per visą naktį. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau pyragų su uogomis receptų rasite: Pyragai su uogomis.