išlukštentos ir susmulkintos pistacijos: 200 gramų
Glajui:
cukrus: 200 gramų
vanduo: 60 mililitrų
vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su pienu. Miltus sumaišome su mielėmis bei įmaišome į kiaušinių plakinį. Sviestą išsukame su tarkuota citrinos žievele bei dalimis įmaišome į tešlą. Paliekame ją šiltai pakilti.
2. Tuomet kepimo formą patepame sviestu. Pistacijas įmaišome į tešlą bei sukrėčiame ją į formą. Paliekame 1 valandą šiltai pastovėti, kad pakiltų.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. Atvėsiname kepimo formoje.
4. Glajui vandenį sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi, užviriname bei truputį paviriname. Atvėsiname iki 40 laipsnių temperatūros ir šaukštu sukame, kol glajus pabals. Papuošiame juo pyragą, pabarstome smulkintomis pistacijomis. Skanaus!