1. Iš pradžių mėsą nuplauname, gerai nusausiname virtuviniu popieriumi, virtuviniu plaktukų plakame mėsą kol ši bus kuo plonesnė, bet tik tiek, kad neatsirastų skylių ir gabalas liktų vientisas. Paberiame druska bei pipirais.
2. Tuomet nuo duonos nupjauname plutelę, Sumalame duoną virtuviniu kombainu, iškratome trupinius į didesnę lėkštę.
Reklama
3. Tada įkaitiname didesnę keptuvę, įpilame aliejaus, jo reikės ganėtinai nemažai, kepsniai turi jame beveik plaukti.
4. Po to imame mėsos gabaliuką, apvoliojame miltuose, paskui kiaušinyje, tuomet šviežiuose duonos trupiniuose.
5. Dedame į karštą aliejų, kaitrą sumažiname iki vidutinio stiprumo, kepame vos po 2-4 minutes iš abiejų pusių, kol trupiniai gražiai paruduos.
6. Išėmusios iš keptuvės, dedame kepsnius ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai bei iškart serviruojame su vienu ar dviem ketvirtadaliais citrinos. Skanaujame!
7. Pastebėjimas: Šio kepsnio paslaptis, kad skaniai pavyktų, yra tikrai maža – aš niekada nenaudoju sausų trupinių, bet aš juos kas kartą pasidarau šviežius iš baltos forminės duonos. Tam prireiks tik paprastos sumuštinių duonos bei virtuvinio kombaino. Nupjauname duonos plutelę, o baltąją dalį sumalame į smulkius trupinius. Štai tiek! Vieno gero restorano šefas mane taip patarė ” …gerų restoranų šefai niekada nenaudoja sausų trupinių!..”. Ir tikrai daug skaniau.
8. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.