Virti Benedikto kiaušiniai be acto

2024-11-19 Autorius sveikai_su_agne

Virti Benedikto kiaušiniai be acto
Benedikto kiaušiniai – tai klasikinis pusryčių patiekalas, kuris sujungia subtilų skonių derinį: minkštai virtus kiaušinius be lukšto, traškią šoninę ar lašišą, skrudintas bandeles ir švelnų olandišką padažą. Tradiciniame recepte kiaušinių virimui dažnai naudojamas actas, tačiau šiame variante pateikiame būdą, kaip išvirti kiaušinius be acto, išlaikant jų formą ir skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Bandelės: vietoje angliškų bandelių galite naudoti skrudintą prancūzišką batoną ar pilno grūdo duoną.
  • Šoninė: šoninę galima pakeisti rūkyta lašiša, kumpiu ar net garuose virtomis daržovėmis, tokiomis kaip šparagai.
  • Olandiškas padažas: jei norite lengvesnio varianto, galite naudoti graikišką jogurtą su citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Naudokite kuo šviežesnius kiaušinius – jų baltymas yra tvirtesnis, todėl kiaušiniai geriau išlaikys formą verdant be acto.
  • Prieš įmušant kiaušinį į vandenį, sukurkite lengvą sūkurį šaukštu – tai padės baltymui tolygiai apgaubti trynį.
  • Olandišką padažą gaminkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad išvengtumėte trynių sutraukimo.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Angliškos bandelės: 2 vnt.
    • Šoninė: 4 riekelės
    • Sviestas: 100 g
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
    • Druska: pagal skonį
    • Malti juodieji pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite olandišką padažą: Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
  2. 2. Atskirame karščiui atspariame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius su citrinos sultimis.
  3. Reklama
  4. 3. Dubenį su tryniais padėkite ant puodo su lengvai verdančiu vandeniu (vanduo neturi liesti dubens dugno) ir nuolat maišykite, kol masė taps tiršta ir šviesiai geltona.
  5. 4. Po truputį pilkite ištirpintą sviestą, toliau maišydami, kol padažas taps vientisas ir kreminės konsistencijos.
  6. 5. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
  7. 6. Paruoškite šoninę ir bandeles: Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite šoninės riekeles, kol jos taps traškios.
  8. 7. Perpjaukite bandeles per pusę ir paskrudinkite jas iki auksinės spalvos.
  9. 8. Išvirkite kiaušinius be lukšto: Dideliame puode užvirinkite vandenį ir sumažinkite ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų.
  10. 9. Šaukštu sukurkite lengvą sūkurį vandenyje.
  11. 10. Kiaušinį atsargiai įmuškite į mažą dubenėlį, o tada švelniai įleiskite jį į vandens sūkurį.
  12. 11. Virkite apie 3 minutes, kol baltymas sustings, o trynys liks skystas.
  13. 12. Išimkite kiaušinį kiaurasamčiu ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vandens perteklius.
  14. 13. Pakartokite su likusiais kiaušiniais.
  15. 14. Sukomplektuokite patiekalą: Ant kiekvienos bandelės puselės uždėkite po riekelę šoninės.
  16. 15. Ant viršaus uždėkite po virtą kiaušinį be lukšto.
  17. 16. Apšlakstykite paruoštu olandišku padažu.
  18. 17. Patiekite iš karto, papuošę šviežiomis žolelėmis, jei norite.
Recepto autorius sveikai_su_agne
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
(1)